Retallades sense sentit

Tothom, qui més qui menys ha patit les actuals retallades. A ningú li agrada que les seves comoditats es vegin reduides. Tot i això, hi havia gent, com jo, que no ho veia del tot malament. Les considerava creia que eren necessàries, sempre i quan es fessin amb responsabilitat i amb la veritat pel davant.

Però hi ha una cosa que m’ha encès. No, no és la vaga d’estudiants, ni la pujada de les taxes universitaries. No, parlo sobre un tema molt més intrascendent, la pujada de la quota del bicing per a l’any 2013.

Aquells que han decidit prendre aquesta mesura, al·leguen que ho fan per reduir pèrdues d”un servei que és inviable econòmicament. Tenint en compte que la majoria d’empreses públiques són deficitàries, això no és un problema tan greu com es ven. Seguint amb la linia de la viabilitat, la gent que no l’utilitzava massa abans, es donarà de baixa, i deixaran de guanyar uns diners per persones que gairebé no l’utilitzaven. A part, considero que els polítics haurien d’esforçar-se més en buscar fórmules creatives per no haver de pujar les taxes, un exemple que se m’acudeix seria fer abonaments per a extrangers que vinguessin aquí fent turisme.

Però la meva indignació no ve donada per aquest augment, ja que per exemple no he protestat massa per l’augment de la matricula universitària que comportava un augment més substancial. Ve donada perquè considero que hi ha moltes connotacions rere la mesura.

La primera és irresponsabilitat. Al ser un símbol de l’antic alcalde, ha tractat d’abolir el bicing des del primer moment , augmentant el preu any rere any, i fent cas omís de les possibles ampliacions del sistema. Els polítics haurien d’aprendre a no jugar amb les persones simplement per disputes personals o de partit.

La segona és la oposició envers els valors del bicing. Valor del respecte medioambiental, l’esforç, l’esport. Perquè gastar-se diners en enormes infrastructures com la linia 9, o augmentar el trànsit augmentant els càrrils bus de la gran via, si després et contradius, i prens aquestes mesures envers quelcom que per mi, és complementari i fins i tot millor que els anteriors transports públics.

Bé jo ja ho he decidint, seguiré gaudint del luxe de passejar per la ciutat en bici, em doldria molt però que aquesta interessantíssima iniciativa s’acabés extingint.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s